Εθνική ομοψυχία

Εθνικά

Κατά καιρούς παρακολουθώ πολλά άτομα να προβάλλουν την αδήριτη ανάγκη για ενότητα. Και έχουν απόλυτο δίκιο. H ομόνοια ανάμεσα στον λαό και η εθνική ομοψυχία είναι απαραίτητα συστατικά για να επιβιώσει ο Ελληνισμός της Κύπρου.

Αλλά ενότητα δεν σημαίνει σιωπή, λήθη, συνενοχή. Ενοχοποιούν την Ελληνική πλευρά θέλοντας να μας πείσουν ότι «φταίξαμε και πρέπει να πληρώσουμε». Δεν θέλουν να μιλούμε για παράνομη Τούρκικη εισβολή και κατοχή γιατί πλήττουμε την ελληνοτουρκική φιλία  (που την είδαν;), αλλά να μιλούμε για ‘’δίδυμο έγκλημα’’ ή για ‘’ρεαλισμό-συμβιβασμό’’.

Εφαρμόζουν επαναπροσέγγιση με τους Τούρκους κατακτητές ενώ παράλληλα προωθούν μίσος σε ‘’δεξιούς’’, ‘’αριστερούς’’, ’’κεντρώους’’, αυτόνομους και πάει λέγοντας. Αποκαλούν φασίστα όποιον υψώνει ελληνική σημαία… Ναι, φτάσαμε μέχρι εκεί… Χαρακτηρίζουν με τα χειρότερα επίθετα όσους ενστερνίζονται διαφορετικές αντιλήψεις από τις δικές τους. Ενίοτε ο διχασμός δεν βαραίνει μόνο τη μια πλευρά.

Προσπαθούν να μας αλλάξουν τα βιβλία ιστορίας για να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε ή ακόμα χειρότερα να μην γνωρίσουν ποτέ τα παιδιά μας  την αληθινή ιστορία. Σωστές οι αλλαγές και χρειάζονται για ανανέωση αλλά όχι και ‘’μάθημα επανένωσης’’ με πολιτικές σκοπιμότητες και φυσικά όχι για να μας πουν ότι το ’74 θεωρείται ειρηνευτική επέμβαση για τους τούρκους της Κύπρου.

Ας βάλουν για το τρανό εκείνο ΟΧΙ της αυτοδιάθεσης του 2004 και ας μας αναλύσουν τα γεγονότα του ’63 και ’67 μέχρι να φτάσουμε στο ’74 πέρα από κομματικές, ψηφοθηρικές και άλλες σκοπιμότητες. Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου τον οποίο ευλαβικά κρατούν κλειστό, ώστε να λέει η κάθε πλευρά τα δικά της.

Τελικά ποιοι προωθούν την διχόνοια; Εμείς που αντιστεκόμαστε; Ή όλοι αυτοί που για τον Α ή Β λόγο τους βολεύει να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα; Το κυπριακό πρόβλημα, πρόβλημα εισβολής και κατοχής με στόχο την Απελευθέρωση θα έπρεπε να είναι από κοινού και για όλους.

Αντί να βρίσκεται διαφορές μεταξύ σας για χάριν της διαφοροποίησης (στο τέλος τη ρατσιστική Διζωνική προωθείτε όλοι…) ή να προσπαθείτε να μας βγάλετε ονειροπόλους και τρελούς, ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ για την ΕΝΟΤΗΤΑ του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ και την χάραξη κοινής πορείας απελευθέρωσης, αποτίναξης των κατοχικών στρατευμάτων.

ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

Μόνο έτσι θα έχουμε ενότητα…

Ανδρέας Σωτηρίου