Προκαλούν ξανά και ξανά…

Αμυντικά Επικαιρότητα

«Χτύπησε κόκκινο» η προκλητικότητα τους

Δοκιμάζουν τα όρια αντοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων


Στα άκρα οδηγούν την ένταση οι Τούρκοι. Χθες βγήκαν στο Αιγαίο με ένα ζεύγος οπλισμένων μαχητικών. Προσπάθησαν μέσα σε ένα τέταρτο, να περάσουν πάνω από τέσσερα Ελληνικά νησιά.

Με πρόθεση μάλιστα να προχωρήσουν, για μια ακόμη φορά σε υπερπτήσεις, όχι στα όρια αλλά βαθιά πάνω από τα μεγαλύτερα νησιά του βορείου Αιγαίου, Λέσβο και Χίο, όπως και έκαναν.

Πήραν την απάντηση στο έδαφος…

Η Άγκυρα όπως εκτιμούν ανώτατες στρατιωτικές πηγές στην Αθήνα έχει ξεκάθαρα αποφασίσει να οδηγήσει την ένταση στα άκρα. Και να δοκιμάσει τα όρια αντοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κυρίως στον αέρα αλλά και στη θάλασσα αφού στο έδαφος δοκίμασε και πήρε την απάντηση.

Για δύο συνεχόμενες ημέρες τα ”γεράκια” από τα αεροδρόμια επιφυλακής σε Σκύρο και Λήμνο είδαν τους Τούρκους πιλότους να εισβάλουν με θράσος στο FIR Αθηνών και να κατευθύνονται με τη μέγιστη ταχύτητα προς τα νησιά του Αρχιπελάγους.

Έφυγαν… με την ουρά στα σκέλια

Ακόμα και όταν τα Ελληνικά F-16 “έπιασαν” τις ”ουρές” τους και βρέθηκαν σε απόσταση βολής πυροβόλων, οι γείτονες συνέχισαν τον… χαβά τους.  Και αναγκάστηκαν να εμπλακούν όταν δεν είχαν άλλη επιλογή.

Αερομαχία στην οποία να έχουν βγει νικητές δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό πλέον.