Μήνυμα αξιοκρατίας

Εθνικά Επικαιρότητα

Επιτέλους κάποιος τόλμησε να τους βάλει στην θέση τους

Μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις αλλά κυρίως προς τους εκάστοτε κυβερνώντες έστειλε με ξεκάθαρο τρόπο ο Δρ. Μάριος Λοϊζου από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Παίρνοντας τον λόγο στην δημοσιογραφική διάσκεψη του Υπουργείου Υγείας για τα νέα (12) επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο, ο κ. Λοϊζου, τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η αξιοκρατία έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δρ. Μάριου Λοϊζου:

«Αυτή η πανδημία ανέδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι οι ευθύνες πρέπει να δίνονται στους πιο άξιους. Είχαμε συνηθίσει ως κοινωνία να ανεχόμαστε πολλά, ακόμη και την μετριότητα σε θέσεις κλειδιά.

Όπως και στον πόλεμο όμως, έτσι και στην πανδημία, οι σωστές ή λάθος επιλογές αφορούν ζωή ή θάνατο. Η αδυναμία και η μετριότητα στοιχίζουν. Μια λάθος απόφαση, μια ολιγωρία μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή. Το είδαμε στην Ισπανία και στην Ιταλία, το βλέπουμε ακόμη και σήμερα στις ΗΠΑ και στην Μεγάλη Βρετανία.

Μόνο η κινητοποίηση και η σωστή αξιοποίηση των καλύτερων μυαλών και η τοποθέτηση σε θέση κλειδί των πιο άξιων, θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται. Ίσως η έννοια της λέξης αξιοκρατία να μην είχε ποτέ τόση σημασία όσο σήμερα.

Θα τα καταφέρουμε».