«Μείνε μαζί μας…»

Ορθοδοξία

Όμορφη ευχή είναι το “Χρόνια πολλά” και αφορά την γιορτή για την ζωή. Ομορφότερη το “να ζήσεις”: αφήνει τα όρια, ζητά αληθινή Ζωή για ολόκληρο τον άνθρωπο, ψυχή και σώμα.

Ανώτερο υπάρχει το “Χριστός Ανέστη”. Καταργεί κάθε όριο, κάθε τι φθοροποιό, είναι η ίδια η Ζωή, η πραγμάτωση της αιώνιας Ζωής. Ο ίδιος ο Χριστός. Η αιώνια παρουσία Του μαζί μας. Ακόμα και με κλειστά τα δικά μας “μάτια”, ο Χριστός είναι παρών, πάλι ανάμεσά μας, Αναστημένος!

Ακόμη και το “Κύριε ελέησον” φαντάζει ξενικό μπροστά στην Ανάσταση, αφού Αυτή είναι η έκφραση του πλήρους Ελέους. Πηγή Ειρήνης και Χαράς. Ο Αναστάς Χριστός με τον αναστάσιμο χαιρετισμό Του, καλεί τις Μυροφόρες να χαρούν: “Χαίρετε” και παρέχει στους Μαθητές Του την Ειρήνη Του: “Ειρήνη υμίν”. Το “Χριστός Ανέστη”, είναι εμβατήριο Νίκης στον θάνατο, ο Ύμνος της Αθάνατης Ζωής και διαγγέλεται συνεχώς.

Ας Την ζούμε. Ας Τον ζούμε

Η Ανάσταση είναι η υψηλότερη δωρεά από κάθε τι και αφορά κάθε άνθρωπο! Δεν καταργεί την ζωή μας, αλλά την εξυψώνει, την αφθαρτοποιεί στο μέτρο της Αγάπης Του, την οποία εκφράζει και με την οποία εκφράζεται. Η Ανάσταση είναι πλέον γεγονός, βίωμα Βασιλείας, παρά ευχή. Ας Την ζούμε. Ας Τον ζούμε. “Μείνε μαζί μας” Χριστέ μας!

Χρόνια πολλά, να ζήσουμε, αλλά το λοιπόν Χαίρετε Αδελφοί, διότι Χριστός Ανέστη!

Μάριος Λαππάς
πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.