Συνεργασία του Ελληνισμού για την οικοδόμηση στρατιωτικής ισχύος

Εθνικά Επικαιρότητα

Καθώς η Τουρκία προχωρεί στην υλοποίηση των σχεδίων της στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κύπρος και η Ελλάδα συνειδητοποιούν, πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι η διαχρονική αμέλεια ανάσχεσης και αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας οδηγεί σε ένα μόνο αποτέλεσμα, την υποταγή.

Υποταγή στα συμφέροντα και την επιβουλή της Τουρκίας, πριν, τώρα και μετά τον Ερντογάν. Υποταγή είτε διά της βίας της ισχύος της Τουρκίας είτε με οικειοθελή προσαρμογή στους ηγεμονικούς της σχεδιασμούς.

Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή παρά μόνο η συνεργασία του Ελληνισμού για την οικοδόμηση της απαραίτητης στρατιωτικής ισχύος αποτροπής και ανάσχεσης της Τουρκίας στη θάλασσα, την ξηρά και τον αέρα.

Ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να απαιτήσει χρόνο πέραν των δύο επόμενων δεκαετιών. Χρόνος που χάθηκε με άσκοπες, λανθασμένες επιλογές κατευνασμού.

Αυτό είναι, πρέπει να είναι το σχέδιο Α. Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει η διπλωματία με την Τουρκία, στην Κύπρο και το Αιγαίο.

Για την ώρα, υπάρχει μοιρολατρία, αντιδράσεις, διαμαρτυρία, μικρές συμβολικές νίκες, πολλές ψευδαισθήσεις, αλλά και σε κάποιους κύκλους συζήτηση όρων προσαρμογής και παράδοσης.

Γιώργος Κέντας (μικρό, περιεκτικό σχόλιο στην σελίδα του)