Προχωρεί η συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου

Εθνικά Επικαιρότητα

Πραγματικότητα θα γίνουν στα τέλη Αυγούστου ή μέσα στον Σεπτέμβριο, οι φόβοι της Άγκυρας

Πρόκειται για την συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου για την ΑΟΖ. Θα είναι μία διακρατική συμφωνία, καθ’ όλα νόμιμη, στο πλαίσιο και της Ε.Ε. της οποίας είναι μέλη τα δύο κράτη, σημειώνει το InfoWarriorNews.

Η συμφωνία αυτή, αν προχωρήσει ουσιαστικά ακυρώνει τα σχέδια της Τουρκίας για την Γαλάζια Πατρίδα και συμπληρώνει την συμφωνία Αθήνας και Καΐρου.

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι «το θέμα καθορισμού των θαλάσσιων συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο είναι στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων μας και «όταν πρέπει, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Το θέμα της ΑΟΖ λύνεται άμεσα και οριστικά εάν υπογράψουν Συμφωνία Οριοθέτησης Ελλάδα και Κύπρος εδώ και τώρα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, με πλήρη επήρεια νησιών και μέση γραμμή!

Μόλις οι Συντεταγμένες κατατεθούν στον ΟΗΕ, παύει αμέσως κάθε άλλη παράνομη Συμφωνία (π.χ. Ερντογάν – Σάρατζ) που “τέμνει” την νόμιμη Ελλαδο-Κυπριακή οριογραμμή, λύνοντας για πάντα το ζήτημα, ωθώντας έτσι και την Αίγυπτο και την Λιβύη να εναρμονιστούν άμεσα με την Διεθνή Νομιμότητα!

Επίσης, η Συμφωνία Οριοθέτησης Ελλάδας – Κύπρου εξασφαλίζει απολύτως το Σύμπλεγμα Μεγίστης (Ρω, Μεγίστη, Στρογγύλη), όπου υπάρχουν και τεράστια κοιτάσματα Υδρίτη!

Η Συμφωνία Οριοθέτησης Ελλάδας – Κύπρου, επειδή είναι και Συμφωνία δύο Ευρωπαϊκών Κρατών, καθιστά τις ΑΟΖ αυτές αυτομάτως ευρωπαϊκές και αμάχητες!

Με την Συμφωνία αυτή, ο θαλάσσιος χώρος του Ελληνισμού, αλλά και της Ε.Ε., γίνεται ενιαίος και αδιάσπαστος!

Χάρη στην πλήρη επήρεια ειδικά της Στρογγύλης, οι ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου εφάπτονται, αγκαλιάζονται, δημιουργούν κοινό “δίαυλο” από όπου μπορεί να περάσει έτσι ο μεγάλος Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου East Med (Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία) εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μεγάλα οικονομικά οφέλη για τις χώρες μας!

Η Κύπρος αποδέχεται ήδη από το 2004 την άμεση οριοθέτηση με την Ελλάδα, αλλά οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας διστάζουν, αργοπορούν, καθυστερούν επί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια…