Η ελληνική γλώσσα είναι η ψυχή του πολιτισμού

Γλώσσα

«Την ελληνική γλώσσα αξίζει κανείς και να τη μάθει και να την αγαπήσει…»

«Πρόκειται για μια γλώσσα που μιλιέται αδιάλειπτα εδώ και 40 αιώνες»

Η Ελληνική είναι η γλώσσα που εμπλουτίζει τον διεθνή επιστημονικό λόγο. Είναι η γλώσσα που ανέπτυξε, μορφοποίησε και αποτύπωσε την απαρχή των περισσότερων επιστημονικών θεωριών των φιλοσοφικών στοχασμών και ρευμάτων, αλλά και των λογοτεχνικών ειδών, σημαντικών θεολογικών και χριστιανικών κειμένων και με μια πορεία πολλών αιώνων έχει καταστεί ως η σημαντικότερη από τις «ζωντανές» γλώσσες παγκοσμίως.

«Πρόκειται για μια γλώσσα που μιλιέται αδιάλειπτα εδώ και 40 αιώνες. Ενώ επί 28 αιώνες γράφεται με την ίδια γραφή και το ίδιο ελληνικό αλφάβητο και επί 24 αιώνες γράφεται με την ίδια ορθογραφία», επισημαίνει ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γ. Μπαμπινιώτης.

Είναι η γλώσσα μέσα από την οποία μας άφησαν το έργο τους σπουδαίοι φιλόσοφοι, ποιητές, συγγραφείς και επιστήμονες. Πλάτων, Θουκυδίδης, Αισχύλος, Αριστοφάνης, Ιπποκράτης και τόσοι άλλοι. Είναι η πλούσια γλώσσα της λογοτεχνίας και η ακριβής γλώσσα της επιστήμης.

Δυστυχώς η ελληνική γλώσσα εκτιμάται περισσότερο από άλλους λαούς παρά από εμάς τους Έλληνες… Ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τον ανεκτίμητο  θησαυρό που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας.


Το όνομα αλλά και η γλώσσα μας, είναι η ψυχή μας!