Υφ. Παιδείας: Φυγαδεύαμε τον π. υπουργό Παιδείας σε κρυφές αίθουσες για να κάνει μάθημα

Παιδεία

Χείμαρρος ήταν ο υφυπουργός  Παιδείας Άγγελος Συρίγος  στην αποψινή διαδικτυακή συζήτηση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με συνομιλητές του τον Ξενοφ. Κοντιάδη, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο  του Ιδρύματος Τσάτσου και τον Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη, Κοσμήτορα  στη Σχολή Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας.

Ο υφυπουργός Παιδείας, είπε:

Α. Για τους Πρυτάνεις ότι

  • απέτυχαν παταγωδώς στη φύλαξη των Πανεπιστημίων και
  • φοβούνται να καλέσουν την αστυνομία.

Β. Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία   

  • πρέπει υποχρεωτικώς να μπει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα  στα Πανεπιστήμια.

Γ. Για τον ίδιο

  • το αίσθημα διαρκούς  φόβου   που είχε  όταν κυκλοφορούσε μέσα στο Πανεπιστήμιο δεν τον είχεόταν είναι έξω από αυτό.
  • όταν τον χτύπησαν το 2017 οι ροπαλοφόροι μέσα στο Πάντειο η αστυνομία πήγε στον τόπο του συμβάντος αλλά έφυγε και χρειάστηκε να τηλεφωνήσει  ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπυλος στην αστυνομία για σταλεί εκ νέου περιπολικό.

Δ. Για τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, καθηγητή του Παντείου

  • Τον φυγάδευαν  σε κρυφές αίθουσες για να κάνει μάθημα στους φοιτητές του.

Ειδικότερα ο υφυπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

Όταν με χτύπησαν χρειάστηκε να ειδοποιηθεί  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να έρθει η αστυνομία

Στην περίπτωσή μου όταν δέχθηκα την επίθεση , το έτος 2017,  δεν μπήκε η αστυνομία  στο Πάντειο.  Η  αστυνομία-τότε- πήρε εντολή να μην μπει μέσα.   Ήρθε περιπολικό της αστυνομίας , είδε τη γίνονταν  και  πήρε εντολή να φύγει.  Ηρθε η αστυνομία μετά από μ ία ώρα  και 10 λεπτά.  Όταν ένας εκ των συναδέλφων μου ο Θανάσης   Δ., ο οποίος βρίσκονταν δίπλα μου  τηλεφώνησε στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο . Ακολούθως τηλεφώνησε ο Π. Παυλόπουλος στην αστυνομία . Έτσι  ήρθε η αστυνομία στο Πάντειο  .

Έτρεμε κάθε φορά το φυλλοκάρδι μου

Μετά την επίθεση που μου έγινε στο Πάντειο , το έτος 2017, παρότι δέχθηκα άλλες τέσσερις επισκέψεις από ροπαλοφόρους πλην μιας φοράς δεν κλείδωσα την πόρτα  της αίθουσας που έκανα μάθημα και έτρεμε κάθε φορά το φυλλοκάρδι μου όταν έβλεπα την πόρτα  να ανοίγει . Σκεφτόμουν μήπως  είναι κάποιος  φοιτητής που ήρθε καθυστερημένα ή  είναι η γνωστή επίσκεψη από το Κουκάκι που ήρθε να μου κάνει επαναστατική εκδρομή  πάνω στο κεφάλι μου.  Γιατί το έζησα επανειλημμένως αυτό .

Φυγάδευαν  τον Κ. Αρβανιτόπουλο σε κρυφές αίθουσες για να κάνει μάθημα στους φοιτητές του

Να φύγω από το προσωπικό μου θέμα και να πάω σε έναν  συνάδελφο  ο οποίος τώρα είναι στην Αμερική  τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Όταν ο Κ. Αρβανιτόπουλος επέστρεψε  στο Πανεπιστήμιο  έκανε μάθημα κανονικά  ή τον φυγαδεύαμε  σε κρυφές αίθουσες για να μην το βρουν (οι ροπαλοφόροι) επειδή είχε διατελέσει  υπουργός Παιδείας.

Η απάντηση είναι ότι  δεν υπήρχε στο πρόγραμμα  σε ποια αίθουσα θα  έκανε μάθημα, δεν αναφέρονταν, και τον βάζαμε σε ένα  κτήριο στο οποίο για να περάσει  θα τον είχαν δει 200 μάτια. Για πιο λόγιο το κάναμε αυτό; Αύριο που θα γυρίσω εγώ πίσω στο Παντειο  θα περιμένω να μου σπάσει ο άλλος την πόρτα να εισβάλει ο ροπαλοφόρος για να τηλεφωνήσω στην αστυνομία; 

Οι Πρυτάνεις απέτυχαν παταγωδώς

Θέλουμε κάποιον να επιτηρεί τα Πανεπιστήμια; Σαφώς θέλουμε κάποιον  να τα επιτηρεί. Μέχρι   τώρα είχαμε δώσει αυτή τη δυνατότητα στους Πρυτάνεις . Ολα αυτά τα χρόνια. Απέτυχαν  δυστυχώς οι Πρυτάνεις  παταγωδώς.
Έχει κανείς την όρεξη να είναι η αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια;  Όχι βέβαια.

Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα  η αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Η αστυνομία πρέπει υποχρεωτικώς να μπει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα  στα Πανεπιστήμια για να  επανέλθει η ακαδημαική ελευθερία. . Να τελειώσει αυτός ο φόβος.

Αστυνομικό τμήμα μέσα στα Πανεπιστήμια το 1969

Να θυμίσω ότι από το 1969  είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια  αστυνομικό τμήμα , τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις . Επομένως υπήρχε αστυνομικό τμήμα  μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το σπουδαστικό της ασφάλειας  ήταν αστυνομικοί με πολιτικά για να   χαφιεδίζουν    τους φοιτητές.

Οι  Πρυτάνεις φοβούνται

Γιατί οι Πρυτάνεις δεν καλούν την αστυνομία; Είναι πολύ απλή η απάντηση . Γιατί φοβούνται.  Σε συγκεκριμένα ελληνικά Πανεπιστήμια υπάρχει ένας φόβος. Αυτός ο  φόβος είναι κατά της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Γιατί οι Πρυτάνεις αντιτίθενται στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Οι Πρυτάνεις αντιτίθενται στην πανεπιστημιακή αστυνομία διότι φοβούνται ότι η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα δημιουργήσει προβλήματα.

Η αντιγραφή στις εξετάσεις εργασίες μαστίζει τους φοιτητές

Σε σχέση με το πειθαρχικό δίκαιο δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες . Να ρωτήσω μόνο εάν έχουν υπάρξει σοβαρές ποινές   για το μεγαλύτερο πρόβλημα που μαστίζει  τους φοιτητές ανεξαρτήτως  Πανεπιστημίων . Ποιο είναι αυτό; Η αντιγραφή στις εξετάσεις  και η αντιγραφή στις εργασίες.