«Ο αριθμός 182 γιε μου, αρέσκει μου. Αθθυμίζει μου ΑΕΚ, αθθυμίζει μου ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.» Το ΓΣΕ άμαν τραουδώ την Εθνικήν Ελλάδος τη Γυμναστικήν Ακαδημίαν τζιαι το λεβέντην σημαιοφόρον της.
Ήρτεν εις την Αθήναν το εβδομήντα πέντε να μας δώκει κουράγιον.
Επήρεν μας να φάμεν τζιαι που ‘ταν να φύει σύδδακρυς εγέμωσεν μας τες πούτζιες σιηλλιάρικα.
«Να κρατάτε να αντέξετε».
Ποιος εν το εκατόν ογδόντα δύο; Ντι ππι (DP) 182.
Πολιτικός κρατούμενος υπ αριθμόν εκατόν ογδόντα δύο ο πκιο ριψοκίνδυνος δραπέτης της ΕΟΚΑ.
Ο ορισμός της παλλικαροσύνης.
Το ροθέσιν μας με τον μάστρον τζι αρφόν του τον Γληόρην Πκιερή Αυξεντίου εκ Λύσης.
Ντι ππι 182.
Εκατάλαβες γιε μου;
Φως που τα ουράνια…
Φως γιε μου, Φως…
Αρετή γιε μου, Αρετή
Γιάννης Πεγειώτης
Φλογερός αγωνιστής
Ο κορυφαίος αθλητής, ποδοσφαιριστής και γυμναστής. Ο φλογερός αγωνιστής και ακραιφνής πατριώτης. Ο πάντα σεμνός και ταπεινός, ο μειλίχιος άνθρωπος. Αγνός, άδολος και ανεξίκακος Αντώνης Παπαδόπουλος, μια πολυσύνθετη φυσιογνωμία της Κύπρου, της Αμμοχώστου και της Ανόρθωσης.
Οραματιστής και ιδεολόγος
Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, πειστικός απόστολος της ιδέας του Αθλητισμού, ήταν σε όλη του τη ζωή οραματιστής και ιδεολόγος. Το όραμα της Εθνικής Ελευθερίας τον έκανε στα νιάτα του να ακολουθήσει τα βήματα του Αυξεντίου στις απάτητες βουνοκορφές των κυπριακών βουνών και να δοκιμάσει μαζί του τις μεγάλες ηρωικές στιγμές του Αγώνα για την Ένωση της Κύπρου μας με τη Μάνα Ελλάδα.
Σπουδαίος ανιχνευτής ταλέντων
Το φθινόπωρο του 1950 μετακόμισε στην Αθήνα, καθώς ξεκίνησε τις σπουδές του στη Γυμναστική Ακαδημία. Την ίδια περίοδο εντάχθηκε στο τμήμα στίβου της ΑΕΚ και αγωνίστηκε με την κιτρινόμαυρη φανέλα για 3 χρόνια, μέχρι το 1953 που έλαβε το πτυχίο του και επέστρεψε στην Κύπρο.
Καθηγητής Σωματικής Αγωγής, αθλητής και προπονητής στίβου στον ΓΣΕ, ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Ανόρθωσης και αργότερα προπονητής, πρόσφερε αφιλοκερδώς πολύτιμες υπηρεσίες.
Ήταν ανιχνευτής ταλέντων και πήρε πολλά ταλέντα από την Επαρχία Αμμοχώστου στην αγαπημένη του ομάδα. Δικά του ταλέντα ήταν μεταξύ άλλων οι Π. Ιακώβου, Ζάγκυλος, Καράς, Πάπυρος, Πιερής, Άσπρου, Κοβής, Ζέμπασιης, Σιαλής, Θωμάς κ.ά.
Μεγάλη η προσφορά του στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Στον ΓΣΕ και την Ανόρθωση, πρώτα ως αθλητής και ποδοσφαιριστής και αργότερα ως προπονητής και παράγοντας.
Έγινε Θρύλος
Πολύ μεγάλη και η προσφορά του στον Αγώνα της ΕΟΚΑ μαζί με τον αδελφικό του φίλο, Γρηγόρη Αυξεντίου. Τόσο στην προπαρασκευή όσο και στη διάρκεια του Αγώνα, με ορμητήριο το οίκημα της Ανόρθωσης. Το όνομα του Αντώνη έγινε θρύλος. Η Ανόρθωση έδωσε το όνομα του Αντώνη Παπαδόπουλου στο προσωρινό της γήπεδο στη Λάρνακα.