Ο διάσημος ομογενής, εστιάτορας του LA

Διασπορά

Οταν κάποιος σκέφτεται τους πιο δημοφιλείς ανθρώπους στο Instagram, κατά πάσα πιθανότητα ο νους του δεν θα πήγαινε σε έναν 74χρονο Ελληνοαμερικανό εστιάτορα, αλλά ο Χρήστος Κρις (Chrys Chrys), ευρέως γνωστός και ως Papa Cristo και το διάσημο εστιατόριό του, το «Papa Cristo’s», αποτελούν είδωλα στο Λος Αντζελες, ενώ οι ακόλουθοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να αυξάνονται, όπως αναφέρει το «Los Angeles Magazine (LAM)».

Ο κ. Κρις, γιος του Ελληνα μετανάστη Σαμ Κρις (Sam Chrys), διευθύνει την αγορά και την αυθεντική ελληνική κουζίνα του και, καθώς «γεμίζει τη σχάρα, η επίδειξη μαγειρικής του καταγράφεται σε βίντεο με σκοπό να αναρτηθεί στη σελίδα του στο Facebook και να αποσταλεί ως δελτίο Τύπου από το email του», αναφέρει το «LAM», προσθέτοντας πως «το πάθος του για κάθε τι ελληνικό (συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησής του) πολλαπλασιάζει τους ακόλουθους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί».

Ο λογαριασμός του στο Instagram έχει πάνω από 4.500 ακόλουθους και ανάμεσά τους την Κάρολιν Γκολντφάρμπ (Caroline Goldfarb), διάσημη συγγραφέα και κάτοικο του Λος Αντζελες, η οποία διατηρεί και την δημοφιλή σελίδα @officialseanpenn, στο Instagram.

«Είναι είδωλο στο Λος Αντζελες. Κάποιοι άνθρωποι έχουν τον Tupac ή τις Καρντάσιαν. Για μένα, είναι ο Papa Cristo. Τον τοποθετώ εκεί, ανάμεσα στις πιο εμβληματικές φιγούρες της πόλης και τους γηγενείς ήρωες. Είναι τόσο διασκεδαστικός και σκανδαλιάρης», είπε η κ. Γκολντφάρμπ στο διάσημο περιοδικό του Λος Αντζελες.

Η «έφοδος» του κ. Κρις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε 8 χρόνια πριν, όταν η κόρη του Αννα προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει να διατηρήσει ζωντανό το εστιατόριό του, το οποίο βρίσκεται στη γωνία των Λεωφόρων Pico και Normandie από το 1948.

«Αποτελούμε έναν προορισμό. Αλλά, όσο μοναδικό και αν είναι αυτό το μέρος, εάν δεν υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους ότι υπάρχουμε, θα ξεχαστεί», δήλωσε ο ομογενής στο «LAM».

«Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση εδώ και εφτά δεκαετίες – ίδια διεύθυνση, ίδιος αριθμός τηλεφώνου. Εάν έχεις μία κάρτα του πατέρα μου πριν από 70 χρόνια και καλέσεις τον αριθμό που έχεις πάνω της, θα σου απαντήσω εγώ», τόνισε ο Κρις. «Κοιτάξτε τις ντομάτες μου. Μοιάζουν με ελληνικές ντομάτες, δεν μοιάζει με συνηθισμένες ντομάτες εστιατορίου – επειδή έχω έναν Ελληνα που μου τις φέρνει», επεσήμανε.

Για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο εστιατόριό του, ήταν επίσης γλαφυρός στην περιγραφή του: «Κάθε ημέρα εδώ είναι σαν να είσαι στον ΟΗΕ. Θα δεις ανθρώπους κάθε εθνικότητας. Ανθρωποι έρχονται και λένε, ‘δεν θέλω αρνί’. Και, τους απαντάω, ‘τι εννοείς πως δεν θέλεις αρνί;’. Θα τους δώσω ένα παϊδάκι και θα ανταπαντήσουν, ‘δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι φανταστικό!’».

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ