Για την Πατρίδα, Για την Ελλάδα μας

Αρθρογραφία Εθνικά

Σε λιγότερο από έντεκα μήνες, ο Ελληνισμός θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 η οποία αποτελεί κορυφαίο γεγονός της νεώτερης ιστορίας μας. Η συνταρακτική αλήθεια της μας συγκλονίζει και σήμερα.

Το μήνυμά της μας δίνει το όραμα για να ονειρευτούμε το μέλλον μας. Η εξέγερση των Ελλήνων δεν ερμηνεύεται με το ρεαλισμό και την ψυχρή λογική της πολιτικής. Δεν ερμηνεύεται με αριθμούς και δεδομένα.

Το ‘21 ήταν ένα θαύμα της πίστης, της θέλησης, της αγάπης για την ελευθερία. Όποιος μπορεί να καταλάβει το θαύμα αυτό, μπορεί να καταλάβει τι μειώνει την απόσταση από το όνειρο και την πραγμάτωσή του.

Στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται ο Ελληνισμός στο Αιγαίο, στον Έβρο, στην Θράκη, στη Μακεδονία, στην Βόρειο Ήπειρο, στην Κύπρο,  η Ελληνική Επανάσταση, αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα.

Το πνεύμα του αγώνα, το ελληνικό πνεύμα, κληρονομιά των ανθρώπων που ζητούν και ζουν με ελευθερία, δικαιοσύνη, ήθος, λεβεντιά και ομορφιά είναι ο φάρος και ο οδηγός μας.

Το αδάμαστο ελληνικό πνεύμα που γεννά τις μεγάλες αξίες και καθιστά αυτονόητη ακόμα και την υπέρτατη θυσία για την υπεράσπισή τους.

Οι ορίζοντες του μέλλοντος ανοίγουν όταν το παρελθόν δεν ξεχνιέται. Η μεγάλη φωτιά που φώτισε το πυκνό σκοτάδι τότε, ας φωτίσει και τις καρδιές μας σήμερα.

Με πίστη στον θεό και στο δίκαιο του αγώνα μας, με αγάπη στην Ελλάδα, την ελευθερία, με στοχασμό και όνειρο, οι Έλληνες ενωμένοι να κάνουμε το δικό μας θαύμα.

Η Πατρίδα είναι πάνω από όλα. Η Ελλάδα μας αξίζει όλη την αγάπη μας γιατί είναι η ΜΑΝΑ μας, το στήριγμα μας, η ταυτότητα μας, η ψυχή μας.