Η καλύτερη διαφήμιση για την Κρητική Φιλοξενία

Πολιτισμός

Η αγαπημένη Κρήτη μας είναι όμορφος, ευλογημένος τόπος με υπέροχους ανθρώπους. Η «μαγεία» του νησιού, οι ξεχωριστοί άνθρωποι και η κρητική φιλοξενία, αποτελούν για χρόνια τώρα τον «μαγνήτη» που έλκει όλο και περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή.

Οι Κρητικοί διακρίνονται για τη φιλοξενία τους. Σας κάνουν να νιώθετε αμέσως ευπρόσδεκτοι, προσφέροντας τη βοήθειά τους, τις συμβουλές τους και τις γνώσεις τους αλλά και μοιράζοντας απλόχερα τα αγαθά τους. Είναι πολύ συνηθισμένο στην Κρήτη, να προσφέρει ο ένας στον άλλον φρέσκα αυγά, φρούτα και λαχανικά από τον κήπο του, ακόμα και σπιτικό φαγητό ή γλυκό.

Η «τιμωρία» του ξένου

Ανάμεσα σε εκατοντάδες τουριστικές διαφημίσεις που συναντάμε στο διαδίκτυο, δεν «χορταίνομαι» να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι την παραγωγή της Περιφέρειας Κρήτης η οποία αναδεικνύει με ιδανικό τρόπο τι εστί κρητική φιλοξενία!

Μέσα σε μόλις δύο λεπτά δελεάζει κάθε θεατή να ζήσει τις δικές του αξέχαστες στιγμές που θα πάρει μαζί του ως ανεκτίμητο «θησαυρό» κατά την επιστροφή…

Ο ανέμελος, ξένος ταξιδιώτης που κατά την πεζοπορία του στο νησί κόβει ένα πορτοκάλι περνώντας από κάποιο χωράφι, ξαφνικά στέκεται απέναντι σε έναν επιβλητικό κρητικό αγρότη που φροντίζει την σοδειά του. Ο αρχικός φόβος σύντομα αντικαθιστάται με την πιο δυνατή και άμεση αίσθηση φιλοξενίας και ανθρώπινης ευγένειας…

Από την αβεβαιότητα του τι κακό θα τον βρει σε ένα ξένο τόπο, βρίσκεται να απολαμβάνει τα ωραιότερα κρητικά πιάτα παίρνοντας θέση στο οικογενειακό μεσημεριανό γεύμα του αγρότη που αρχικά υπολόγισε ως κίνδυνο.

Δείτε την εξαιρετική διαφήμιση που μας συγκινεί κάθε φορά που την βλέπουμε: